Vättern rundt med Østbø

Nok en gang hev Team Østbø seg på sykkelen, denne gangen for en god sak

Hva gjør vi?

Midt mellom Gøteborg og Stockholm finner du Vättern, en innsjø som byr på en fantastisk natur og en vei som strekker seg rundt hele vannet på 315km. Lørdag 17. juni var dagen endelig kommet, hvor Østbø sammen med sine samarbeidspartnere, skulle delta på Vätternrunden.

Selv om Østbø har syklet Vättern to ganger tidligere var det nytt dette året at vi ønsket å sykle for en god sak. Covid-19 var det økt fokus på barn og unge som slet som følge av nedstengninger, sosial avstand fra både venner, fritidsklubber og skole. Derav ble Mental Helse Ungdom kontaktet. Midlene Mental Helse Ungdom får er ikke spesifikt øremerket, men vil brukes der det brenner mest. Kunnskap er et stort problem, og derfor jobber de mot å gi flest mulig tilgang til informasjon som kan forebygge og gi den hjelpen som trengs og man har rett på.

Med en god sak valgt ut tok vi tok vi kontakt med våre samarbeidspartnere / kunder og inviterte de til å være med oss på Vättern. Totalt 8 ryttere deltok på turen i år. Det ble en strålende tur i et alt for varmt vær (vi skjønner at vi egentlig ikke har lov å klage når vi kommer fra regnfulle Nord-Norge) og hadde som plan å sykle runden på 10 timer. Selv om vi kom i mål noe over denne tiden var det svært god stemning, supert humør og glade ryttere på hele turen.

Som nevnt er det første gang Østbø har valgt å sykle for en god sak, selv om vi har deltatt på Vättern to ganger tidligere. Vi kan derfor være stolt over alle bidragsyterne som har hjulpet oss og samlet inn hele kr. 165.000, en sum som går uavkortet til Mental Helse Ungdom.

Det er helt rått at Østbø har klart å samle inn så mye penger. Både engasjementet og støtten betyr mye for oss i Mental Helse Ungdom. Vi er helt avhengig av gaver for å kunne drifte alle tilbudene våre, og for 165.000kr får vi hjulpet mange. Vi er veldig takknemlige.
– Line Toft Haaland, leder innsamling og marked, Mental Helse Ungdom

 

Vi ønsker å takke alle de fantastiske sponsorene og spesielt de som deltok for all hjelp og en nydelig tur.