Team Rynkeby Salten

Østbø er stolt gullsponsor av Team Rynkeby Salten!

Hva gjør vi?

Hørt om Team Rynkeby?

Et klart mission

Team Rynkeby er et europeisk veldedighets-sykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdom.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby - God Morgon-lag så flinke til å skaffe sponsorer at overskuddet viste seg å bli på hele 42 000 NOK da laget var tilbake i Danmark en drøy uke senere.

Overskuddet donerte Team Rynkeby til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født.

Pengene går til barn med kritisk sykdom

Gjennom  året skal deltagerne bli i stand til å sykle de minst 1.300 km til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for at samle inn midler til barn med kritisk sykdom.

Gjennom sine tre brands, Rynkeby, God Morgon og hohes C, dekker den tyske juicekoncern Eckes-Granini prosjektets sentrale omkostninger i samarbejd med de organisasjoner det samles penger inn til. Det betyr, at alle innsamlede midler går til organisationenen som hjelper barn med kritisk sykdom. I Norge støtter Team Rynkeby Barnekreftforeningen.

I 2021 donerte Team Rynkeby NOK 99,76 mill organisasjoner som hjelper barn med kritiske sykdommer. Av dette gikk NOK 14,7 mill til Barnekreftforeningen i Norge.

(Tekst hentet fra https://www.team-rynkeby.no/om-team-rynkeby)

Møt Ole-Marius Norheim, Østbøs Rynkeby-veteran!

Navnet er Ole-Marius Norheim, er 39 år, bor i Bodø og er trekklagskaptein for Team Rynkeby. Er lykkelig gift med en fantastisk kone og har 2 barn. 

Hvor lenge har du vært med?
– Dette er andre gangen jeg skal være med til Paris.

Hvorfor ønsket du å bli med Team Rynkeby?
– Være med å bidra for de som trenger det mest samtidig som du gjør noe bra for deg selv.

Hva er den beste og "værste" opplevelsen du har hatt?
– Det verste er utesyklingen i mars/april i Bodø, spesielt i år. Vi har hatt turer hvor snøen har lagt seg på veien underveis og det er ikke en racersykkel veldig egnet til. Men vi er jo enkle skapninger, en halv dag med sol så er alt skitvær glemt😊

– Beste minne fra forrige tur og det jeg gleder meg mest til er når vi kommer inn til Paris og blir møtt med et hav av folk.

Om du går med en liten drøm om å få sykle til Paris med Team Rynkeby så ikke nøl med å sende en søknad – det er en opplevelse for livet😊

 

Møt Tor-Olav Engelsaas!

Mitt navn er Tor-Olav Engelsaas, er 42 år, bor på tverlandet og skal i år være sjåfør på teknisk bil for Team Rynkeby. Han er en familiefar med kone og 2 barn/ungdom på 11 og 14 år. Spiller litt fotball på fritiden. Har campingvogn som de tilbringer helger og fritiden i.

Hvor lenge har du vært med?
– Dette er første året jeg er med Team Rynkeby. 

Hvorfor ønsket du å bli med Team Rynkeby?
– For å bidra til forskning på barnekreft.

Hva er den beste og "værste" opplevelsen ved å være sjåfør?
– Når det regner slik at det spruter opp fra asfalten og syklistene er gjennomvåte er det litt deilig å sitte tørr i en bil.

– Jeg sitter i en bil når de andre sykler i all slags vær. Når det regner er jeg tørr hele tiden. Når det er varmt har jeg kaldluft. Jeg skal kjøre fra Oslo til Paris, det er ca 1700km med en fart på 27-30 km/t. Ikke så mange som får oppleve en slik tur. Det er syklistene som gjør den store jobben men hele laget fungerer ikke uten at serviceteamet støtter dem med mat og drikke underveis.